Tervetuloa
Tiedenaiset-blogiin!

Raskaus ja kehonkuva

Raskaus ja kehonkuva

Raskaus ja kehonkuva Raskaus muuttaa kehon toimintaa ja ulkonäköä. Muutos on usein niin nopeaa, että mielen on vaikea pysyä perässä.

LUE LISÄÄ

12 vinkkiä ADHD-arkeen

12 vinkkiä ADHD-arkeen ADHD ja arjen haasteet Ihmisillä, joilla on ADHD, on usein vaikeuksia toiminnanohjauksessa. Toiminnanohjaus on neuropsykologinen käsite, jonka

LUE LISÄÄ
Nainen makaamassa sängyssä kirja kasvoillaan

6 myyttiä migreenistä

6 myyttiä migreenistä Onko migreenisärky aina toispuoleista? Onko lääkitys migreenin ainoa hoito? Tässä postauksessa käymme läpi 6 yleistä migreenimyyttiä. Myytteihin

LUE LISÄÄ

Näin argumentoit fiksusti

Sosiaalisessa mediassa kuohuu ja kohisee harva se viikko! Ja hyvä niin, sillä usein kuohunnan keskellä on äärimmäisen tärkeitä teemoja. Ihmismieli ei täysin taivu somessa käytävän väittelyn vastaanottimeksi, vaan moni asia latistuu. Tästä blogipostauksesta löydät lyhyen oppimäärän argumentoinnista, jonka avulla sekä somekeskustelut, että työpaikan kahvipöydän debatit onnistuvat helpommin.

LUE LISÄÄ
ADHD

Onko ADHD laiskuutta?

Onko ADHD laiskuutta? ADHD on monimutkainen neuropsykiatrinen kehityshäiriö, johon liittyy muutoksia aivojen kuorikerroksessa sekä toiminnanohjausta säätelevien välittäjäaineiden toiminnassa. Nämä poikkeavuudet

LUE LISÄÄ
Kuvassa on ananas ja passionhedelmiä vihreän taustan päällä

Terveystekojen psykologia

Miksi “niskasta kiinni ottaminen” ei toimi terveyden edistämisessä? Oletko koskaan yrittänyt muuttaa elämäntapojasi noudattamalla ehdottomia sääntöjä tai tiukkoja suunnitelmia? Jos

LUE LISÄÄ

Miten ihmiskeho toimii? Osa 4: Hermosto

Aivot ohjaavat sekä tietoista että tiedostamatonta toimintaamme. Aivot ovat osa keskushermostoa selkäytimen kanssa. Ääreishermosto, joka koostuu aivo- ja selkäydinhermoista, välittää keskushermoston viestin keholle ja viestit keholta keskushermostoon.

LUE LISÄÄ

Valikoiva syöminen

Sattumat jogurtissa on ehdoton ei, kastike ei saa missään nimessä osua kasviksiin, ravintolan listalta ei löydy mitään syötävän kuuloista vaihtoehtoa. Valikoiva syöminen voi ilmetä monin eri tavoin.

LUE LISÄÄ

Miksi toisen kehoa ei saa kommentoida?

Vuosikymmenien ajan toisten ulkonäön kommentointi on ollut normaalia ja lehtien otsikot täynnä julkkisten kehojen, kasvojen ja ulkonäön arvostelua. Edelleen arvostellaan jopa nuorten urheilijoiden kehoja, vaikka ulkonäön arvostelun tiedetään vaikuttavan kielteisesti kehonkuvaan.

LUE LISÄÄ

Ilmiö: somehäirintä

Netissä ja somessa tapahtuva kiusaaminen ja häirintä on valitettavan yleistä ja ilmiö esiintyykin kaikilla sosiaalisen median alustoilla. Mutta tiesitkö, että se on erityisen voimakkaasti esillä nuorten joukossa?

LUE LISÄÄ
sokeri

15 kysymystä ja vastausta sokerista

Mitä on sokeri? Onko sokeririippuvuutta olemassa? Miten vähentää sokerin käyttöä? Miksi sokerin kanssa lähtee aina lapasesta? Saimme teiltä instagramissa runsaasti kysymyksiä, joihin vastaamme tässä blogitekstissä!

LUE LISÄÄ
Ruokasuhde

Millainen on terve ruokasuhde?

Ruokasuhteen viitekehys lähestyy ihmisen syömiskäyttäytymistä ajatusten ja tunteiden, käyttäytymisen, arvojen, moraalien ja normien sekä kehon, aistien ja kehonkuvan kautta. Mallissa on huomioitu myös yksilön resurssit, identiteetti, sosiaaliset roolit ja vuorovaikutus, itsearvostus ja kontekstit.

LUE LISÄÄ

Tervetuloa Tiedenaiset -blogiin

Tervetuloa Tiedenaiset -blogiin! Moikka! Kiva nähdä sinua täällä. Me Tiedenaiset olemme tuottaneet instagram-alustalle informatiivista terveys ja hyvinvointi -aiheista sisältöä kesästä

LUE LISÄÄ

Jutellaan!