SIIRRY KUUNTELEMAAN PODCASTIA TÄSTÄ!

Tervetuloa
Tiedenaiset-blogiin!

Miten ihmiskeho toimii? Osa 4: Hermosto

Aivot ohjaavat sekä tietoista että tiedostamatonta toimintaamme. Aivot ovat osa keskushermostoa selkäytimen kanssa. Ääreishermosto, joka koostuu aivo- ja selkäydinhermoista, välittää keskushermoston viestin keholle ja viestit keholta keskushermostoon.

LUE LISÄÄ

Valikoiva syöminen

Sattumat jogurtissa on ehdoton ei, kastike ei saa missään nimessä osua kasviksiin, ravintolan listalta ei löydy mitään syötävän kuuloista vaihtoehtoa. Valikoiva syöminen voi ilmetä monin eri tavoin.

LUE LISÄÄ

Miksi toisen kehoa ei saa kommentoida?

Vuosikymmenien ajan toisten ulkonäön kommentointi on ollut normaalia ja lehtien otsikot täynnä julkkisten kehojen, kasvojen ja ulkonäön arvostelua. Edelleen arvostellaan jopa nuorten urheilijoiden kehoja, vaikka ulkonäön arvostelun tiedetään vaikuttavan kielteisesti kehonkuvaan.

LUE LISÄÄ

Ilmiö: somehäirintä

Netissä ja somessa tapahtuva kiusaaminen ja häirintä on valitettavan yleistä ja ilmiö esiintyykin kaikilla sosiaalisen median alustoilla. Mutta tiesitkö, että se on erityisen voimakkaasti esillä nuorten joukossa?

LUE LISÄÄ
sokeri

15 kysymystä ja vastausta sokerista

Mitä on sokeri? Onko sokeririippuvuutta olemassa? Miten vähentää sokerin käyttöä? Miksi sokerin kanssa lähtee aina lapasesta? Saimme teiltä instagramissa runsaasti kysymyksiä, joihin vastaamme tässä blogitekstissä!

LUE LISÄÄ
Ruokasuhde

Millainen on terve ruokasuhde?

Ruokasuhteen viitekehys lähestyy ihmisen syömiskäyttäytymistä ajatusten ja tunteiden, käyttäytymisen, arvojen, moraalien ja normien sekä kehon, aistien ja kehonkuvan kautta. Mallissa on huomioitu myös yksilön resurssit, identiteetti, sosiaaliset roolit ja vuorovaikutus, itsearvostus ja kontekstit.

LUE LISÄÄ

Tervetuloa Tiedenaiset -blogiin

Tervetuloa Tiedenaiset -blogiin! Moikka! Kiva nähdä sinua täällä. Me Tiedenaiset olemme tuottaneet instagram-alustalle informatiivista terveys ja hyvinvointi -aiheista sisältöä kesästä

LUE LISÄÄ

Jutellaan!