SIIRRY KUUNTELEMAAN PODCASTIA TÄSTÄ!

Ilo tutustua!

Mistä kaikki alkoi?

Tiedenaiset-tiimi sai alkunsa vuonna 2019 yhteisestä missiostamme toimia tutkitun tiedon puolestapuhujina ja taistella sosiaalisessa mediassa leviävää kyseenalaista terveyteen liittyvää tietoa vastaan. Pian Tiedenaiset-nimisen Instagram-tilimme perustamisen jälkeen huomasimmekin alustamme keränneen kymmenien tuhansien ihmisten kokoisen yleisön! Olemme todella onnellisia, että myös sinä olet löytänyt sisältömme pariin.

Tiedenaiset-tiimiin kuuluu yhteensä seitsemän hyvinvointi-, terveydenhuolto- ja opetusalan ammattilaista. Toimintaamme ohjaavat vastuullisuus ja helposti lähestyttävyys.

Tiimimme

Jenni Puoliväli

Lääketieteen lisensiaatti
Anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri

Tämä nainen on parhaimmillaan tiukoissa tilanteissa ja paineen keskellä työskennellessä! Tässä on varmasti yksi syy, miksi hän erikoistuu nimenomaan anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäriksi. Jenni on tullut tutuksi rohkeana keskustelunavaajana myös suositulla @jennipuolivali Instagram-tilillään. Naisten terveyteen liittyvät teemat ovat hänelle intohimon asia!

Jenni on valittu Mediuutisten terveysalan 100 vaikuttajaa -listauksessa TOP 3 merkittävimmäksi vaikuttajaksi. Jenni kouluttaa muita sote-alan ammattilaisia sosiaalisen median hyödyntämisestä terveysviestinnässä. Jennin voi myös bongata keväällä 2023 YLE:n Elossa 24h -sarjasta.

Jemiina Kemppainen

Tiedenaiset Oy:n toimitusjohtaja, Fysioterapeutti

Jemiina on sanavalmis puhuja ja rento esiintyjä, eikä tämä erinomaisilla viestintätaidoilla varustettu ammattilainen vähästä hätkähdä. Terveysmedian uudistaminen on hänen intohimonsa.

Määrätietoinen, ystävällinen ja innostusta henkivä Jemiina on valittu Tiedenaiset Oy:n johtoon. Yritystoiminnan lisäksi hän työskentelee Oulun yliopistollisessa sairaalassa kipukuntoutukseen ja lantionpohjan fysioterapiaan erikoistuneena fysioterapeuttina. Jemiinalla on taito keskustella sensitiivisesti ja helposti lähestyttävästi seksuaalisuuden ja lisääntymisterveyden teemoista.

Jasmiina Pöntinen

Laillistettu ravitsemusterapeutti
Terveystieteiden maisteri

Ravitsemus- ja käyttäytymistiedettä taidokkaasti yhdistelevä Jasmiina tuo oivalluttavasti esiin syömisen psykologisen puolen. Hänellä on loistava taito saada ihmiset pysähtymään ja tulemaan tietoiseksi erilaisista syömistä ohjaavista tekijöistä. Psykologiaa sivuaineena opiskeleva Jasmiina onkin erityisen kiinnostunut syömiskäyttäytymisestä sekä siihen liittyvistä pulmista. Tiukkojen, ulkoa annettujen ohjeiden sijasta hän korostaa mm. itsetuntemuksen tärkeyttä matkalla kohti vapautunutta syömistä. 

Päivätyönään Jasmiina vastaanottaa asiakkaita yksityisellä lääkäriasemalla sekä toimii ravitsemusterapeuttina perusterveydenhuollossa. Lisäksi hän opettaa ravitsemusta tuleville terveydenhuollon ammattilaisille ammattikorkeakoulussa ja hänellä on työterveyshuollon asiantuntijan pätevyys. Hän on myös tuttu ääni Ruokaklinikka -podcastista.

Heidi Kinnunen

Terveystieteiden maisteri ja tohtorikoulutettava

Ruokasuhteen moraalisesta ulottuvuudesta väitöskirjaa kirjoittava Heidi toimii monipuolisena yrittäjänä ja hän on valmentanut useita kymmeniä asiakkaita kohti terveempää ruoka – ja liikuntasuhdetta. Heidi pystyy myös omien kokemustensa kautta ymmärtämään ongelmallisesta ruokasuhteesta kärsiviä ja tästä syystä hänen suuri intohimonsa onkin puhua ajatuksista, tunteista ja uskomuksista syömisen taustalla. Ruokasuhteen, kehosuhteen ja liikuntasuhteen teemat ovat siis lähellä hänen sydäntään ja hän toivoisikin lisää lempeyttä ja sallivuutta ihmisten arkeen. Heidin rauhoittava läsnäolo saa varmasti jokaisen tuntemaan olonsa hyväksytyksi. 

Heidi on myös tunnettu Tiedenaisten yhteisössä somevelhona, jonka erityisesti adhd:tä käsittelevät julkaisut ovat suuria viraalihittejä! Somesisällön lisäksi Heidi luennoi mielellään niin ravitsemuksesta, terveyden kokonaisvaltaisuudesta kuin asiantuntijatyöstä somessa – inhimillisellä ja hauskalla otteella tietysti!

Anniina Halonen

Ravitsemusasiantuntija (MSc)

Anniina on erityisen kiinnostunut terveyden ja ravitsemuksen moniulotteisuudesta. Kansanravitsemustiedettä opinnoissaan vahvasti painottanut Anniina lähestyy terveyttä ennaltaehkäisevät linssit silmillään ja osaa herätellä kuulijansa ajattelemaan terveydestä ja ravitsemuksesta opittua syvällisemmin. Lisäksi Anniina on aina valmis puhumaan ruokakasvatuksen tärkeydestä ja pyrkii omalla toiminnallaan saamaan sille lisää palstatilaa. Ruokakasvatus tuo iloa myös hänen omaan elämäänsä parhaillaan lapsiperhearkea elävänä. Sekä oma eletty kokemus, että vuosien syventävät opinnot takaavat sen, että Anniinan viestintätyyli ei unohda arjen realiteetteja.

Anniinalla on erityinen taito osata yksinkertaistaa monimutkaisia asioita, ja hän jos kuka osaa kääntää ravitsemusaiheita kansankielelle. 

Minni Nevalainen

Teologian maisteri
Uskonnon, psykologian ja terveystiedon lehtori

Räiskyvä ja etelä-karjalaisen suorapuheinen Minni on toiminut opettajana jo 23-vuotiaasta saakka. Hän päätyi aloittamaan teologian opinnot opettajalinjalla jo 18-vuotiaana, ja hänen tavoitteenaan onkin rikkoa ennakkoluuloja uskonnonopettajiin liittyen. Minni on erittäin karismaattinen puhuja, joka saa kuulijat haltioitumaan niin luokkahuoneessa, kuin isoilla luentolavoillakin.

Hän toimii myös toisena podcast-juontajana Oppitunti NYT -ohjelmassa, joka on tuotettu osana opetushallituksen Peruskoulun elementit -viestintähanketta.

Sanni Sadetuuli Härmä

Kasvatustieteen maisteri
Terveystiedon aineenopettaja
Luokanopettaja

Luokanopettajana ja yläkoulun terveystiedon aineenopettajana työskentelevä Sanni on napannut itselleen opettajaviran jo 27-vuotiaana. Tämä rautaista asiantuntijuutta huokuva opetus- ja kasvatusalan ammattilainen ja itsevarma esiintyjä on kiinnostunut hyvinvoinnin ympärillä erityisesti terveys- ja seksuaalikasvatuksesta, käyttäytymisestä sekä oppimisesta ja suomalaisen koulun ja koulutuksen kehittämisestä. Näistä teemoista Sanni haluaa herättää laajempaa keskustelua ja tuoda niiden aiheita isolle yleisölle vieläkin tutummaksi.

Sanni toimii myös toisena podcast-juontajana Oppitunti Nyt- podcastissa, joka on tuotettu osana Opetushallituksen rahoittamaa Peruskoulun elementit viestintähanketta.

Jutellaan!